Dünya
Giriş Tarihi : 18-01-2021 19:46   Güncelleme : 18-01-2021 19:46

Facebook hesabınızı nasıl silebilirsiniz

\ Dünyanın en popüler sosyal medya ağından nihayet vazgeçtiyseniz, kendinizi hizmetten çıkarmak o kadar karmaşık değildir

Facebook hesabınızı nasıl silebilirsiniz

\ Dünyanın en popüler sosyal medya ağından nihayet vazgeçtiyseniz, kendinizi hizmetten çıkarmak o kadar karmaşık değildir. Ancak tüm bu resimleri, gönderileri ve beğenileri silmeden önce, kişisel bilgilerinizi Facebook'tan indirmelisiniz.

Facebook arşivleriniz, fotoğraflarınız da dahil olmak üzere hesabınızla ilgili hemen hemen tüm ilgili bilgileri içerir. aktif oturumlar, sohbet geçmişi, IP adresleri, yüz tanıma verileri ve tıkladığınız reklamlar. Bu, muhtemelen erişmeye devam etmeniz gereken bir ton kişisel bilgi.

Arşivinizi web'i kullanarak indirmek için:

Sağ üst köşedeki "aşağı" oka tıklayın. "Ayarlar ve Gizlilik"> "Ayarlar" a gidin. Sol sütunda "Facebook Bilgileriniz" i tıklayın. Merkezde, "Bilgilerinizi İndirin" öğesini bulun ve tıklayın. İndirmek istediğiniz bilgileri seçebilirsiniz (veya sadece tamamını indirebilirsiniz). Sayfanın üst kısmında, bir tarih aralığı oluşturmanıza (isterseniz), verilerinizi HTML veya JSON biçiminde indirmenize ve yüksek, orta veya düşük ortam kalitesi arasından seçim yapmanıza olanak tanıyan açılır listeler vardır. Hazır olduğunuzda "Dosya Oluştur" u tıklayın. Dosyanız hazır olduğunda e-posta ile bilgilendirileceksiniz. İndirmek istediğiniz Facebook verilerini seçebilirsiniz.

Arşivinizi indirmeyi bitirdikten sonra, artık hesabınızı silebilirsiniz.

Dikkat: Hesabınızı bir kez sildikten sonra kurtarılamaz.

Hesabınızı silmeye hazır olduğunuzda, "Facebook Bilgileriniz" başlıklı sayfaya geri dönün ve "Devre Dışı Bırakma ve Silme" yi tıklayın. Burada, hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakmak veya kalıcı olarak silmek arasında seçim yapabilirsiniz.

Hesabınızı silmek istiyorsanız, o sayfadaki "Hesabı Sil" i tıklayın veya sizi şuraya götürecek bu bağlantıyı tıklayın. aynı hesap silme sayfası.

Burada arşivinizi indirmek veya silmek yerine devre dışı bırakmayı seçmek için bir şansınız daha olacak. "Hesabımı Sil" i tıkladığınızda, hesabınız fesih için işaretlenecek ve Facebook kullanan diğer kişiler tarafından erişilemez.

Hesabınızı silmeden önce bilgilerinizi devre dışı bırakmak veya indirmek için bir şans daha elde edersiniz.

Şirket, fesih talebinin talep edilmesinin ardından birkaç gün ertelendiğini belirtiyor. Bu süre içinde tekrar giriş yaparsanız, silme talebiniz iptal edilecektir. Bu yüzden oturum açmayın, yoksa süreci yeniden başlatmak zorunda kalırsınız. Bir arkadaşınızın gönderisine yaptığınız yorumlar gibi belirli şeyler, hesabınızı sildikten sonra bile görünmeye devam edebilir. Facebook ayrıca, günlük kayıtları gibi belirli öğelerin kopyalarının veritabanında kalacağını söylüyor, ancak bunların kişisel tanımlayıcılarla ilişkisinin kesildiğini belirtiyor.

Facebook'u bırakma konusunda gerçekten ciddiyseniz, şirketin sahibi olduğunu unutmayın. Instagram ve WhatsApp gibi diğer birkaç popüler hizmet de, bu nedenle hesaplarınızı oradan da silmelisiniz.

15 Ocak 2021, 09:15 ET Güncellemesi: Bu makale ilk olarak 28 Eylül 2018'de yayınlandı ve Facebook arayüzünde değişikliklere izin verecek şekilde güncellendi.